Bewegend zitten

Interstuhl Flextech

Bewegend zitten

FLEXTECH maakt van goede zitoplossingen Active Sitting Solutions. De gepattenteerde oplossing vergroot het bewegingsbereik van bureaustoelen met synchroontechniek in alle drie de dimensies. Hierdoor staat het garant voor gezonder en dynamisch zitten.

Het is bewezen dat actief zitten positieve effecten op de gezondheid heeft en de gevaren van langdurig zitten zonder te bewegen tegengaat. De uitstekende ergonomische eigenschappen die de stoel in kwestie al heeft, worden nu dankzij FLEXTECH uitgebreid met extra mogelijkheden. Bijvoorbeeld dat de stoel het zitgedrag van de gebruiker volgt en dit de gebruiker stimuleert om voortdurend in beweging te blijven. Rapporten bevestigen dat het bewegingsbereik met FLEXTECH groter is dan dat van de klassieke bureaudraaistoel. FLEXTECH heeft tot viermaal een groter bewegingsbereik aan de zijkant, driemaal groter bewegingsbereik aan de voorkant en tot 100% meer microbeweging bij achteroverleunen.

FLEXTECH zorgt voor beweging!

Meerdere studies laten zien hoe belangrijk lichaamsbeweging is om de gevaren van veel zitten effectief tegen te gaan. Reeds twee uur lichte lichamelijke inspanningen per dag zijn voldoende om de nadelige gevolgen van veel zitten te compenseren. Met FLEXTECH vindt een waardevol gedeelte van deze activiteit reeds tijdens het zitten plaats.

 

 STIMULEERT DE BLOEDSOMLOOP:

Lang, stijf zitten kan tot blokkades in de bloedstroom leiden, belast de aderen in de benen, verhoogt het risico op trombose en verstoort het insulinemetabolisme. Beweging zorgt ervoor dat het bloed ongehinderd kan stromen.

VOORKOMT HARTPROBLEMEN:

Een gezond hart pompt tussen de 5 en 30 liter bloed per minuut, afhankelijk van de inspanning. Een regelmatige afwisseling tussen rust- en inspanningsfasen traint de hartspier.

 WERKT TEGEN SPIERVERSLAPPING:

Spieren ontwikkelen zich al naargelang hun belasting. Beweging helpt de spieren fit te houden. Dit geldt niet alleen voor de rug, maar ook voor de benen, schouders of armen.

 VOORKOMT VERMOEIDHEID:

Een helder hoofd heeft een actieve bloedsomloop nodig. Alleen zo worden de hersenen van voldoende zuurstof, suiker en andere voedingsstoffen voorzien.

 VERSTERKT DE SPIEREN VAN DE WERVELKOLOM:

Rugproblemen behoren tot de meest voorkomende lichamelijke klachten. Alleen sterke wervelkolomspieren kunnen deze klachten verhelpen.

VOORKOMT VETSTOFWISSELINGSSTOORNISSEN:

De stofwisseling verloopt op een laag pitje tijdens het zitten. Beweging verbetert de bloedvetwaarden en verhoogt het calorieverbruik.

 

 

Sorteer op

adviesHeeft u vragen of advies nodig
over de keuze van uw bureaustoel?

© 2009 - 2024 Bureaustoelen kopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel