Ergonomische bureaustoelen

Ergonomische bureaustoelen voor gezonde werkplekken

Wij hebben in ons assortiment ergonomische bureaustoelen voor op kantoor of thuis. Thuiswerken wordt steeds populairder. Veel mensen hebben dan ook een werkplek zowel op kantoor als aan huis. Het spreekt voor zich dat het fijn is als beide werkplekken zo optimaal mogelijk worden ingericht voor een gezonde lichaamshouding. Zitten vergt nu eenmaal veel van ons lichaam en daarom is het belangrijk dat u voor een bureaustoel kiest die goed bij u past om rug-, nek- of schouderklachten te voorkomen. Surft u maar eens verder en bekijk welke ergonomische oplossingen wij u bieden tegen zeer concurrerende prijzen.

Ergonomische bureaustoelen voor intensief gebruik

In onze webshop ziet u tal van ergonomische bureaustoelen voor intensief gebruik. De ergonomisch gevormde zit en rugleuning zorgen voor een goede houding. Wist u dat wij onze rug het zwaarst belasten door veel te zitten? Soms is dit echter niet te voorkomen, zoals bij een zittend beroep.

Een zittend beroep kan gezondheidsklachten veroorzaken en dan vooral als u een slechte zithouding aanneemt. De rug- en nek/schouderspieren bijvoorbeeld moeten harder werken. Is er geen ruimte tijdens werktijd om voldoende te bewegen? Een ergonomische bureaustoel biedt dan uitkomst. U kunt er lekker in zitten, beter concentreren en daardoor bent u productiever.

Creëer gezonde werkplekken met onze bureaustoelen

Een ergonomische bureaustoel is onderdeel van een gezonde werkplek. Combineer dit met een verstelbaar bureau en een goede afstand tot uw beeldscherm. De bovenrand van het beeldscherm moet zich ongeveer op ooghoogte bevinden. Als hij lager is werkt u met gebogen nek. Het is dan beter het beeldscherm op een standaard of op de computer te plaatsen. Met al deze maatregelen zult u minder kans hebben op gezondheidsklachten.

Bijna alle ergonomische bureaustoelen beschikken over een zitvlak dat naar voren of achteren kan schuiven. De zitdiepte is dan aanpasbaar, zoals de Europese norm rond bureaustoelen voorschrijft. Enerzijds om de bovenbenen zoveel mogelijk te ondersteunen, omdat de zitdruk dan lager is. Anderzijds mag het zitvlak niet te groot zijn om druk in de kniekuil te voorkomen. Te veel druk in de kniekuil kan beknellend werken. Net als langdurige druk kan dit bijvoorbeeld tintelingen of een slapend been veroorzaken. Daarom is de zitting van een bureaustoel ook altijd afgerond aan de voorzijde.

Er zijn veel mensen die kiezen voor een bureaustoel met verstelbare armsteunen om het hele lichaam voldoende ondersteuning te bieden. De armsteunen moeten ter hoogte van de onderarmen zitten zodat ze er af en toe op kunnen steunen. Als de armsteunen niet in hoogte verstelbaar zijn, moet u er op letten dat ze de bewegingsvrijheid niet belemmeren. Bijvoorbeeld als u vaak moet opstaan en weer gaat zitten. In die gevallen is het aan te raden om een bureaustoel zonder armsteunen te kopen.

Heeft u advies nodig op het gebied van ergonomische bureaustoelen of kunnen wij u op een andere manier van dienst zijn? Schroom niet om contact met ons op te nemen, want als specialist weten wij alles over bureaustoelen, ergonomisch of niet.

adviesHeeft u vragen of advies nodig
over de keuze van uw bureaustoel?

© 2009 - 2024 Bureaustoelen kopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel